De Kleine Wierde Westerwijtwerd

 
Home Interieur Exterieur Omgeving Tarieven Links Contact  
 
   
 
 

Foto's omgeving

 

Het dorp Westerwijtwerd is klein, het telt ongeveer honderd inwoners. Het huis staat tegenover een eeuwenoude kerk die in bezit is van de stichting 'Oude Groninger Kerken'. Deze kerk is te bezichtigen. Verder staat er een oude molen 'De Palen' die ook te bezichtigen is.

Westerwijtwerd is een oase van rust en ideaal voor mensen die rust en stilte zoeken. Wij kunnen u prachtige fiets- en wandelroutes met verschillende afstanden meegeven. Er liggen mooie oude terpdorpen in de omgeving, zoals Huizinge, Stedum Toornwerd en Stitswerd , die opgenomen kunnen worden in deze routes.

Boodschappen kunt u doen in verschillende omliggende dorpen; in Middelstum of voor uitgebreidere mogelijkheden in Winsum of Bedum.

       
   

De bekende wandelroute 'Het Pieterpad' loopt door Winsum, een dorp zeven kilometer verderop. Natuurlijk is er ook nog de mogelijkheid om te gaan wadlopen. Het prachtige wad te voet ontdekken is een belevenis.

Pieterpadlopers of mensen die willen wadlopen kunnen in overleg, tegen een kleine vergoeding,  van en naar het startpunt gehaald en gebracht worden. De wadlooptocht kunnen we voor u reserveren.  

       
     

Onze B&B is een goede plek om uw ontdekkingstocht van de provincie Groningen te starten. Prachtige natuurgebieden zoals het 'Reitdiepdal' en 'Lauwersmeer'. Verder zijn de verschillende Groninger borgen zeker een bezichtiging waard. In vele borgen zijn regelmatig tentoonstellingen en ze zijn van binnen te bezichtigen.

       
      Wilt u een dagje naar een eiland, dan is Schiermonnikoog aan te raden. Het is een heerlijk wandel- en fietseiland en is in een dag goed te doen vanaf onze B&B.  
       
      Westerwijtwerd ligt echter ook maar 15 autominuten van de stad Groningen, waar u een heerlijk dagje kunt winkelen of de verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Denk aan een historische stadswandeling, het Groninger museum en andere musea, enz. Een rondvaart is een mooie manier om de stad vanaf het water te bekijken.  Wilt u in de buurt uit eten, dan zijn er verschillende mogelijkheden.
     

 

      In Middelstum, op slechts twee kilometer afstand, kunt u heerlijk eten bij 'Herberg In De Valk'. Verder kunt u terecht in Onderdendam bij 'Molen Hunsingo' of in Winsum bij 'De Gouden Karper'. Desgewenst kunnen we voor u reserveren. Verder zijn er nog Italiaanse en Chinese restaurants in de buurt.